Egy egyszerű és ízletes vegán avokádó pirítós reggeli recept sült gombával a tetején, enyhe fokhagymás ízesítéssel. Kiváló kiegészítője lehet egy villás reggelinek.
Tudd meg mi mindenre jó még a gyömbér a teljesen ingyenesen letölthető e-könyvből: Gyömbér: A kelet legnagyobb becsben tartott gyógynövénye – kattints a linkre és töltsd le!
Hozzávalók:
- 2 bögre szeletelt gomba (bármilyen fajta)
- 2-3 teáskanál extra szűz olívaolaj
- 2-4 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 evőkanál balzsamecet vagy almaecet
- só és bors ízlés szerint
- 2 szelet pirítós
- 1 kisebb avokádó
- 1/2 citrom leve
Elkészítés:
- Melegítsd fel a serpenyőt és forró olajban 1 percig pirítsd meg a zúzott fokhagymát, majd add hozzá a szeletelt gombát és keverd el. Fedd le a serpenyőt és hagyd sülni 1-3 percig, míg meg nem puhul és barnul a gomba.
- Alacsonyabb hőfokon add hozzá a sót és borsot ízlés szerint. Vedd le a lángról és öntsd hozzá az ecetet. Ezután tedd vissza a főzőlapra és párologtasd el a felesleges vizet.
- Végül tedd félre és hagyd hűlni a gombát. Ezalatt készítsd el a pirítósokat.
- Egy villa segítségével törd össze az avokádót, úgy, hogy kenhető legyen, fűszerezd ízlés szerint.
- Kend meg a pirított kenyeret az avokádó krémmel, tedd a tetejére a pirított gombát, és tálalhatod is!
Forrás: kblog.lunchboxbunch.com