Az édesburgonyához illő pestós csirkés töltelék roppant ízletes és nagyon egyszerű elkészíteni. A paleo-barát pestót csak egyszerűen összekeverjük a tépett csirkemellel, majd ráhelyezzük az édesburgonyára.
Egyszerű recept, amellyel gyors, finom és egészséges ebédet varázsolhatunk az asztalra.
Hozzávalók:
- 1 bögre pucolt dió
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 bögre friss bazsalikom levél
- 2 bögre friss spenót, kelkáposzta vagy más leveles zöldség
- 2/3 bögre olívaolaj (light)
- 2 evőkanál friss citromlé
- 2 evőkanál élesztő
- 3/4 teáskanál tengeri só (vagy ízlés szerint)
- 3 bögre főtt apróra vágott vagy tépett csirkemell
- 6 közepes édesburgonya
- Kókuszolaj és só a sütéshez
Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!
Elkészítés:
- Süsd meg az édesburgonyát: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kend be az édesburgonyát egy kis kókuszolajjal és sózd meg. Helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 60-70 percig süsd, amíg puha nem lesz.
- Közben készítsd el a pestót. Keverd össze a diót, a fokhagymát, a bazsalikom leveleket, a spenótot, az olívaolajat, a citromlevet, az élesztőt és a sót egy turmixgépben vagy aprítóban. Addig daráld nagy sebességen, míg krémes állagú nem lesz.
- A tépett csirkét és az összes pestót keverd össze egy nagy tálban. Miután a burgonya készen van, vágd be mindegyiket hosszirányban és kanalazd a tetejére a csirkés keveréket. Fogyaszthatod így kis, vagy tedd még vissza pár percre a sütőbe, hogy összesüljön.
Forrás: Paleo running momma