Az édesburgonyához illő pestós csirkés töltelék roppant ízletes és nagyon egyszerű elkészíteni. A paleo-barát pestót csak egyszerűen összekeverjük a tépett csirkemellel, majd ráhelyezzük az édesburgonyára.

Egyszerű recept, amellyel gyors, finom és egészséges ebédet varázsolhatunk az asztalra.

Hozzávalók:

  • 1 bögre pucolt dió
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 bögre friss bazsalikom levél
  • 2 bögre friss spenót, kelkáposzta vagy más leveles zöldség
  • 2/3 bögre olívaolaj (light)
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 2 evőkanál élesztő
  • 3/4 teáskanál tengeri só (vagy ízlés szerint)
  • 3 bögre főtt apróra vágott vagy tépett csirkemell
  • 6 közepes édesburgonya
  • Kókuszolaj és só a sütéshez

Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Elkészítés:

  1. Süsd meg az édesburgonyát: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kend be az édesburgonyát egy kis kókuszolajjal és sózd meg. Helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 60-70 percig süsd, amíg puha nem lesz.
  2. Közben készítsd el a pestót. Keverd össze a diót, a fokhagymát, a bazsalikom leveleket, a spenótot, az olívaolajat, a citromlevet, az élesztőt és a sót egy turmixgépben vagy aprítóban. Addig daráld nagy sebességen, míg krémes állagú nem lesz.
  3. A tépett csirkét és az összes pestót keverd össze egy nagy tálban. Miután a burgonya készen van, vágd be mindegyiket hosszirányban és kanalazd a tetejére a csirkés keveréket. Fogyaszthatod így kis, vagy tedd még vissza pár percre a sütőbe, hogy összesüljön.

Vízmegoldás vízszűrő - tiszta víz

Forrás: Paleo running momma

    Iratkozz fel a hírlevelünkre!

    You Might Also Like