Ez a szamócás zabsüti az egészségesebb gyümölcsös desszertek közé tartozik, hiszen friss szamócával és teljes értékű hozzávalókkal készül.
Könnyű elkészíteni, csupán alap hozzávalókra lesz szükséged és kalóriatartalma is igen alacsony.
A szamócát pedig helyettesíthetet bármilyen friss gyümölccsel ízlésed szerint.
Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely
- 3/4 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1/3 bögre barna cukor
- 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/4 teáskanál só
- 6 evőkanál olvasztott vaj (vagy helyettesítheted kókuszolajjal)
- 2 bögre apróra vágott szamóca
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál porcukor
Tudd meg mi mindenre jó még a gyömbér a teljesen ingyenesen letölthető e-könyvből: Gyömbér: A kelet legnagyobb becsben tartott gyógynövénye – kattints a linkre és töltsd le!
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 250 fokra, majd bélelj ki egy kisebb méretű tepsit sütőpapírral.
- Egy tálban keverd össze a zabot, a lisztet, a sót, a barna cukrot és a gyömbért, majd keverd bele az olvasztott vajat.
- Terítsd szét a massza 3/4-ét a tepsiben és nyomkodd el benne egyenletesen.
- Tedd a szamócát a zabréteg tetejére és terítsd szét rajta, majd locsold meg citromlével és szórd rá a kukuricakeményítőt és a porcukrot.
- Végül terítsd a tetejére a megmaradt zabkeveréket – nem baj, ha nem teríti be teljesen a gyümölcsöt.
- Süsd 30-40 percig, míg aranybarna nem lesz a teteje.
Forrás: well plated