Ez a szamócás zabsüti az egészségesebb gyümölcsös desszertek közé tartozik, hiszen friss szamócával és teljes értékű hozzávalókkal készül.
Könnyű elkészíteni, csupán alap hozzávalókra lesz szükséged és kalóriatartalma is igen alacsony.

A szamócát pedig helyettesíthetet bármilyen friss gyümölccsel ízlésed szerint.

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehely
  • 3/4 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1/3 bögre barna cukor
  • 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 teáskanál só
  • 6 evőkanál olvasztott vaj (vagy helyettesítheted kókuszolajjal)
  • 2 bögre apróra vágott szamóca
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál porcukor

Tudd meg mi mindenre jó még a gyömbér a teljesen ingyenesen letölthető e-könyvből: Gyömbér: A kelet legnagyobb becsben tartott gyógynövénye – kattints a linkre és töltsd le!

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 250 fokra, majd bélelj ki egy kisebb méretű tepsit sütőpapírral.
  2. Egy tálban keverd össze a zabot, a lisztet, a sót, a barna cukrot és a gyömbért, majd keverd bele az olvasztott vajat.
  3. Terítsd szét a massza 3/4-ét a tepsiben és nyomkodd el benne egyenletesen.
  4. Tedd a szamócát a zabréteg tetejére és terítsd szét rajta, majd locsold meg citromlével és szórd rá a kukuricakeményítőt és a porcukrot.
  5. Végül terítsd a tetejére a megmaradt zabkeveréket – nem baj, ha nem teríti be teljesen a gyümölcsöt.
  6. Süsd 30-40 percig, míg aranybarna nem lesz a teteje.

Vízmegoldás vízszűrő - tiszta víz

Forrás: well plated

    Iratkozz fel a hírlevelünkre!

    You Might Also Like