Hoztunk egy rendkívül tápláló reggeli keksz receptet, ami kizárólag egészséges összetevőket tartalmaz.
Tele van hasznos tápanyaggal és akár ebédig lendületben tart de nyugodtan fogyaszthatod desszertnek vagy uzsonnára is.

Gluténmentes, tejmentes, nem tartalmaz finomított cukrot és vegán is!

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehely (szükség esetén gluténmentes zab)
  • ½ bögre zabliszt
  • ½ bögre szárított áfonya, mazsola vagy más szárított gyümölcs
  • ½ bögre sótlan tökmag vagy más magvak
  • ¼ bögre őrölt lenmag
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1 teáskanál fahéj
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • 1 nagy banán összezúzva vagy ½ bögre cukrozatlan almaszósz
  • 3 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mandulatej vagy más növényi tej

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 140 fokra. A száraz összetevőket egy nagy keverőedényben keverd össze – zab, zabliszt, szárított áfonya, tökmag, őrölt lenmag, chia mag, fahéj, sütőpor és só.
  2. Keverd hozzá a banánt, a kókuszolajat, a mézet és a mandulatejet. Hagyd állni 4-5 percig, hogy a lenmag és a chia mag megszívja magát. Ha a tészta túl sűrű lett, további 1-2 evőkanál tejjel keverd fel.
  3. Kanalazd a masszát sütőpapírra, majd kézzel egy kicsit simítsd el, hogy keksz formája legyen.
  4. Sütsd 15–18 percig, vagy amíg a kekszek enyhén aranyosbarnák nem lesznek.

Légmentes edényben 2–3 napig tárolható a keksz.

Vízmegoldás vízszűrő - tiszta víz

Forrás: wife mama foodie

    Iratkozz fel a hírlevelünkre!

    You Might Also Like