Egyszerű salaktalanítás a mindennapokban. Míg a sós víz elengedhetetlen táplálékunk, ne feledkezzünk meg a só külső használatának jótékony hatásairól sem.

A salaktalanító sófürdőt rendszeresen lehet alkalmazni, mert a mérgek hatásainak elég intenzíven ki vagyunk téve az élelmiszerekben és a kozmetikumokban található mesterséges adalékanyagok miatt, illetve a nagyvárosi szennyezett levegő miatt.

A salaktalanító sófürdő hatásai elég széleskörűek. Használhatjuk bőrproblémák enyhítésére, kimerültség, alvászavarok és stressz esetén is.

Igazából nem is kell hozzá más, mint egy fürdőkád, nagy csomó tiszta víz és 1-2 kg jó minőségű só. Használjunk tiszta NaCl-t vagy használhatunk himalája sót, tengeri sót vagy parajdi sót is, amiben más kedvező ásványi anyagok is találhatóak.

A kúra nem csak hasznos, de nagyon kellemes és egyszerű is, mert nem kell más tennünk, mint megmártóznunk a sós vízben. 20-30 perces fürdő a javasolt. Ne használjunk semmilyen mesterséges kozmetikumot a vízben, hagyjuk a sót tisztán hatni.
Ahol nagyon klóros a víz, ott mindenképp ajánlatos megszűrni a vizet egy felszerelhető zuhanyszűrővel, ami megvéd minket a klór roncsoló hatásától, illetve a felszabaduló klórgáz belégzésétől fürdés közben.

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

A salaktalanító sófürdő elkészítése

A sófürdő minimum 1%-os koncentrációjú legyen. A hagyományos fürdőkádak átlagos űrtartalma 150 és 200 liter között mozog, tehát ha teleengedjük a kádat, akkor 1,5-2 kg sót használjunk. Minél erősebb koncentrációjú a sóoldat, annál erősebb a salaktalanító hatás.

A sót helyezzük a kádba és kezdjük felengedni forró vízzel, így oldjuk fel a sót. Ha később tesszük bele a sót, akkor nehezebben fog feloldódni, mert a fürdővíz már nem olyan forró. Ha a só feloldódott, állítsuk be a testünknek kellemes hőmérsékletűre a fürdővizet. Fokozhatjuk az élvezeteket, ha pár csepp természetes illóolajat, például levendulát adunk a vízhez.
Kerüljük a fürdőhabot és bármilyen kozmetikumokat, elrontják a hatást. Fürdés után nem kell leöblíteni a testet, csak itassuk fel a vizet puha törölközővel és pihenjünk fél órát. Hagyjuk hatni ezt a nagyszerű anyagot. Bár azt gondolhatnánk, hogy a sótól ki fog száradni a bőrünk, de a hatás pont ellentétes: bőrünk selymes és puha tapintású lesz tőle. Ezért a problémás száraz bőrt kezelhetjük sófürdővel.

Kinek ajánlatos a salaktalanítás sófürdővel

Ajánlatos fogyókúrázóknak, azoknak, akik csak egyszerűen törődnek magukkal és néha megengednek maguknak egy kis kényeztetést, stresszoldó hatású, ellazít. Megfázás, nátha esetén segít enyhíteni a panaszokat.

Ha nincs fürdőkádunk, akkor sincs minden veszve, készíthetünk ugyanis sós lábfürdőt. Ezzel is jó hatást érhetünk el.

Mint ahogy a tiszta jó minőségű só engedhetetlen kelléke a kúrának, úgy a tiszta klórmentes víz is.

A kúra teljes hatásáért szűrt vízben fürödj. Szerelj fel egy Vízmegoldás zuhanyszűrőt a csapodra.

    Iratkozz fel a hírlevelünkre!

    You Might Also Like