Egy tanulmány szerint, azok az emberek, akik két pohár vizet megisznak étkezés előtt, sikeresen le tudnak fogyni.
Hagyd abba a bonyolult, sokat ígérő diétákat, dobd el a pirulákat és ismerd meg a legegyszerűbb fogyókúrás módszert, ami csak létezik! Nem kell mást tenned, mint két pohár vizet innod minden étkezés előtt.

Egy új tanulmány, amelyet középkorú és idősebb embereken végeztek, kimutatta, hogy az étkezés előtt megivott két pohár vízzel kevesebb kalóriát fogyasztottak és több súlyt vesztettek, mint azok, akik kihagyták a vizet.

A kutatók két részre osztották a túlsúlyos jelentkezőket: az egyik csoportot felkérték, hogy alacsony zsírtartalmú és kalóriatartalmú étrendet kövessenek, míg a másik csoportnak vizet kellett innia minden reggeli, ebéd és vacsora előtt.

12 hét múlva, a vízivók átlagban 7 kg-t veszítettek, míg a diétázók átlagosan 5 kilót dobtak le. Innen jött az ötlet egy új súlycsökkentő program létrehozására, amely a középkorú és idősebb felnőttek étkezési szokásaira vonatkozik.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy azok, akik vizet ittak evés előtt, 75-90 kalóriával kevesebbet fogyasztottak. Ami meglepő volt, hogy a fogyókúrázók nem érezték, hogy kompenzálni kellene a rengeteg vízfogyasztást a nap további részében. Bizonyíték erre a 12 hetes fogyókúra eredményei. A víz ivása egyszerű stratégia, amely hasznos lehet a fogyni kívánó embereknek.

Tudj meg többet a zöld tea hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Fogyókúra leegyszerűsítve: igyál vizet, hogy a testzsírod csökkenjen.

A tanulmány tovább folytatódott, mert kíváncsiak voltak, hogy a kúra folytatása okoz-e további fogyást. Az eredmény: 1 évvel a további vízdiéta elkezdése után az emberek átlagban még havi 0,8 kilót fogytak le.
A diéta egyetlen hátránya, hogy csak középkorú és idős egyénekre vonatkozik, ugyanis a 18-35 évesek esetében a vízivás nem okoz súlyvesztést. Ez azért van így, mert az idős embereknél több időbe kerül kiürülnie a gyomornak, ezért érzik telítve magukat, míg a fiatalok gyomra szinte azonnal továbbítja a vizet.

Egy hasonló kutatást végzett Barry Popkin, az Észak-Karolinai Táplálkozás Kutatási Egyetem igazgatója, aki ígéretes megállapításra jutott. Kutatásai kimutatták, hogy akik sok nem cukrozott italt isznak, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, összességében kevesebb kalóriát fogyasztanak a nap folyamán.

A világot sújtó elhízás-járvány oka, hogy az emberek rengeteg cukros italt fogyasztanak. Ezek közt vannak a buborékos üdítők, puncsok, gyümölcslevek, sportitalok és cukrozott teák. Az egyetlen egészséges folyadék a tiszta víz.

forrás: www.bien.hu

    Iratkozz fel a hírlevelünkre!

    You Might Also Like