Mit gondolsz arról, hogy napokra elegendő reggelit készíthetsz el főzés nélkül? Most megmutatjuk neked, hogyan is csinálhatod.

Ha még nem fedezted fel az egyéjszakás zab csodáit, engedd meg, hogy megmutassuk neked.

Nagyon egyszerű. Csupán annyit kell tenned, hogy előveszel egy tálat, amiben összekeversz zabot, mandulatejet, chia magot és a kedvenc fűszereidet. Hagyd állni éjszakára a hűtőben, és reggelre a zab úgy felpuffad, mintha csak főzted volna.

Majd oszd el a zabot kis befőttesüvegekbe, és tegyél hozzá a kedvenc gyümölcseidből, és voilá! Készen is van a többféle reggeli a különböző napokra, anélkül, hogy bekapcsoltad volna a tűzhelyet.

Ha készen állsz, hogy időt és pénzt takaríts meg magadnak, emellett felturbózd a reggelidet egy ízletes, őszi éjszakai zabos recepttel, amitől jóllaksz és órákra elegendő energiához jutsz, akkor olvass tovább.

Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Almás fahéjas zab (4 adag)

Hozzávalók:

  • 1 ½ csésze zab
  • 1 ½ csésze mandulatej
  • 2 evőkanál chia mag
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • ¼ teáskanál szerecsendió
  • ½ teáskanál vanília-kivonat
  • ½ csésze víz
  • 1 alma
  • 1 csésze dió feldarabolva

Elkészítés:

  1. Öntsd a zabot, mandulatejet, chia magot, mézet, fahéjat, szerecsendiót, vanília-kivonatot és vizet egy nagy üvegtálba. Jól keverd össze. Fedd le és hagyd éjszakára a hűtőben.
  2. Másnap vedd ki a hűtőből. Használj kisebb méretű befőttesüvegeket vagy egyszemélyes tálkákat és kanalazd az aljára a zabos keveréket. Majd adj hozzá egy réteg almát, arra pedig egy réteg diót. Ismételd addig a rétegeket, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  3. Tárold hűtőben, amíg el nem fogy vagy maximum 4 napig.

Jó étvágyat!

Forrás: mindbodygreen

    Iratkozz fel a hírlevelünkre!

    You Might Also Like