Mutatunk egy finom töltött paprika receptet, ami sütőben készül, nagyon laktató és mindenki imádni fogja.

Ez a recept 6 adag elkészítésére alkalmas.
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő:1 óra 20 perc.

Hozzávalók:

  • fél bögre rizs
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 közepes hagyma, apróra vágva
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma, darálva
  • fél kg darált marhahús
  • 1 bögre kockára vágott paradicsom
  • 1 tk szárított oregánó
  • Frissen őrölt fekete bors
  • 6 paprika – a magot és a tetejét eltávolítva
  • 1 bögre reszelt sajt
  • Friss, apróra vágott petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Főzd meg a rizst a csomagolás utasításai szerint. Egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel az olajat. Párold meg a hagymát. Keverd hozzá a sűrített paradicsomot és a fokhagymát, és főzd össze, még kb 1 percig. Add hozzá a darált marhahúst és addig főzd, míg már nem rózsaszín a színe, kb 6 perc.
  2. Keverd hozzá főtt rizst és a kockára vágott paradicsomot. Ízesítsd oregánóval, sóval és borssal. Hagyd főni még kb. 5 percig.
  3. Helyezd felfelé fordítva a paprikát egy sütőedénybe és locsold meg olajjal. Kanalzd bele a darálthúsos keverékét, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, majd fedd le a sütőedényt.
  4. Süsd kb. 35 percig, míg a paprikák puhák nem lesznek. Végül vedd le a fedőt/fóliát és süsd tovább 10 percig, hogy a sajt is rápiruljon.
  5. Friss petrezselyemmel megszórva tálald.

Forrás: delish

    Iratkozz fel a hírlevelünkre!

    You Might Also Like

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük