Itt a tavasz! Végre életünk újra megtelik ízekkel, színekkel és napsütéssel.

Ezért arra gondoltunk, ízesítsük meg a vizeinket is. Bár még friss, idei gyümölcsöknek híján vagyunk, de azért citrusfélékből és almából is összehozhatunk egy-két finomságot. Majd ahogy a különböző gyümölcsök szezonja beköszönt, úgy közzéteszünk még további ízesített víz recepteket.

Persze a receptek elmaradhatatlan alapanyaga a tisztított víz. A Vízmegoldás konyhai vízszűrője biztosítja Neked a tisztított vizet.

Nézzünk mit tehetünk már most, hogy a vízivást még izgalmasabbá és vonzóbbá tegyük és segítsük szervezetünket a tavaszi méregtelenítésben.

Almás és fahéjas emésztést segítő ízesített víz

Nem csak ízletes, de rendkívül egészséges is. A fahéj segít a vércukorszint csökkentésében, míg az alma számtalan jó hatása mindenki számára ismert. Elkészítés: Tegyünk pár rúd fahéjat pár vékony szelet almával egy vízzel teli kancsóba és hagyjuk egy éjszakát állni.

Ezt fogyókúrás italként is emlegetik, mert a fahéj késlelteti a gyomor kiürülését, csökkenti az éhségérzetet és ezzel javítva a fogyókúrák hatásfokát. A fahéj jó puffadásra és emésztési panaszok enyhítésre is. Ezért készíthetünk sima fahéjas vizet is. Ennél mi sem egyszerűbb. Elkészítése: Egy pohár vizet melegítsünk fel egy kis lábasban és tegyünk bele egy rúd fahéjat. Hagyjuk kioldódni a faháj aromáját a forró vízben, mint amikor forralt bort készítünk. Azután ezt a koncentrátumot öntsük fel ízlés szerinti mennyiségű friss vízzel. Keverjük jól el, máris fogyasztható.

Lime és bazsalikomos ízesíttet víz, a tavaszi vitamin bomba

Ki gondolta volna, hogy a bazsalikom a víz ízesítésére is használható?

Elkészítés: A lime szeleteket tegyük egy kancsóba és tépkedjünk rá pár levél friss bazsalikomot. Törjük át egy kicsit, majd öntsük fel vízzel.

Hagyjuk állni egy éjszakát. Tavaszi C-vitamin és vas bomba.

Tudd meg mi mindenre jó még a gyömbér a teljesen ingyenesen letölthető e-könyvből: Gyömbér: A kelet legnagyobb becsben tartott gyógynövénye – kattints a linkre és töltsd le!

Szuperzsírégető citrusos ital

Elkészítés: Vágjunk össze grapefruitot, citromot és narancsot. Nyomkodjuk át őket, hogy kicsit megtörjenek és kiengedjenek egy kis levet. Figyeljünk oda, hogy A citrusfélék héját jó alaposan tisztítsuk meg és ne kerüljenek magok az italunkba. Szórjunk rá egy fél kávéskanál cayenne-i borsot* és öntsük fel tiszta vízzel. Hagyjuk egy éjszaka alatt összeérni az ízeket.

*A cayenne-i bors Magyarországon annyira még nem elterjedt, inkább reformüzletekben beszerezhető. Neve megtévesztő, mert ez nem bors, hanem egy csípős paprika őrlemény. A cayenne-i bors rendkívül jót tesz a szívnek és a vérkeringésinek, így a vitaminok könnyebben eljutnak a test összes területére. Elősegíti a fogyást, mert lehetővé teszi a helyes emésztést és csökkenti a túlzott étvágyat. A cayenne-i borsban megtalálható béta-karotin védelmet nyújt a fertőzésekkel szemben. Számtalan további jótékony hatással is rendelkezik ez a népi gyógyászatban igen nagy becsben tartott fűszer.

A citrusfélékről pedig köztudott, hogy felgyorsítják a zsírégetést, amire a cayenne-i bors még egy külön katalizátorként hat.

Okos ötlet Amerikából

Amerikában igen elterjedt ilyen gyümölcsös ízesített vizeket fogyasztani. Ők ezt meglepő módon befőttesüvegekben készítik el és abban is kínálják szívószállal. Igazából ez egy elég praktikus ötlet, mert a befőttesüveget a széles száján keresztül meg lehet tölteni a gyümölcsökkel, majd az így elkészített házi üdítő a hűtőben lezárva tárolható, és nem utolsó sorban egy szívószállal egy mozdulattal gusztusosan tálalható is.

    Iratkozz fel a hírlevelünkre!

    You Might Also Like