Tanácsos egy kiadósabb, egészséges reggelivel kezdeni ezeket a hideg, borongós reggeleket.

Erre tökéletes ez a hajdinából, mandarinból és chia pudingból készült reggeli.

Először is, fantasztikus fehérje, szénhidrát, omega-3 zsírsav, B-vitamin és számos ásványianyag, valamint antioxidáns forrás.

Másodszor, ez az étel nyers, tehát egyik hozzávaló sem sérül hőkezelés miatt. Élő, aktív enzimeket és tápanyagokat szolgáltat, hogy maximális erővel indíthasd a reggelt!

A hajdinát éjszakára be kell áztatni, így az szintén tartalmazza a fő tápanyagokat. Az áztatás csökkenti az anti-tápanyagok számát, javítva az ásványi anyagok, például a cink hasznosulását, így könnyebben szívódhatnak fel. Emellett az áztatás jó hatással van az emésztésre is, és turmixolásra alkalmas állagot eredményez.

Végül, de nem utolsó sorban, ez a téli tál ízletes és szezonális, jól hasznosítva a lédús mandarint, tele ízzel, színnel és immunerősítő C-vitaminnal.

Ez egy gyors és könnyű recept, és tökéletes erre az időszakra. Jó étvágyat hozzá!

Tudj meg többet a zöld tea hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Nyers és vegán hajdina + mandarin + chia mag téli reggeli tál

Hozzávalók:

  • ½ csésze nyers hajdina, egy éjszakára vízbe áztatva
  • 1 mandarin meghámozva
  • 1 evőkanál őrölt lenmag
  • 2 teáskanál chia mag
  • ¾ csésze édesítetlen magtej vagy víz
  • 1 magozott datolya

Hozzávalók a díszítéshez:

  • mandarin gerezdek
  • chia mag
  • magok

Elkészítés:

  1. Szűrjük le és mossuk át a hajdinát.
  2. Tegyük bele az összes hozzávalót a turmixgépbe, és fél percig turmixoljuk, vagy tovább, ha simább textúrát szeretnénk elérni.
  3. Díszítsük a szabadon választott hozzávalókkal.

Forrás: mindbodygreen

    Iratkozz fel a hírlevelünkre!

    You Might Also Like