Tanácsos egy kiadósabb, egészséges reggelivel kezdeni ezeket a hideg, borongós reggeleket.
Erre tökéletes ez a hajdinából, mandarinból és chia pudingból készült reggeli.
Először is, fantasztikus fehérje, szénhidrát, omega-3 zsírsav, B-vitamin és számos ásványianyag, valamint antioxidáns forrás.
Másodszor, ez az étel nyers, tehát egyik hozzávaló sem sérül hőkezelés miatt. Élő, aktív enzimeket és tápanyagokat szolgáltat, hogy maximális erővel indíthasd a reggelt!
A hajdinát éjszakára be kell áztatni, így az szintén tartalmazza a fő tápanyagokat. Az áztatás csökkenti az anti-tápanyagok számát, javítva az ásványi anyagok, például a cink hasznosulását, így könnyebben szívódhatnak fel. Emellett az áztatás jó hatással van az emésztésre is, és turmixolásra alkalmas állagot eredményez.
Végül, de nem utolsó sorban, ez a téli tál ízletes és szezonális, jól hasznosítva a lédús mandarint, tele ízzel, színnel és immunerősítő C-vitaminnal.
Ez egy gyors és könnyű recept, és tökéletes erre az időszakra. Jó étvágyat hozzá!
Tudj meg többet a zöld tea hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!
Nyers és vegán hajdina + mandarin + chia mag téli reggeli tál
Hozzávalók:
- ½ csésze nyers hajdina, egy éjszakára vízbe áztatva
- 1 mandarin meghámozva
- 1 evőkanál őrölt lenmag
- 2 teáskanál chia mag
- ¾ csésze édesítetlen magtej vagy víz
- 1 magozott datolya
Hozzávalók a díszítéshez:
- mandarin gerezdek
- chia mag
- magok
Elkészítés:
- Szűrjük le és mossuk át a hajdinát.
- Tegyük bele az összes hozzávalót a turmixgépbe, és fél percig turmixoljuk, vagy tovább, ha simább textúrát szeretnénk elérni.
- Díszítsük a szabadon választott hozzávalókkal.
Forrás: mindbodygreen