Egy szuper egészséges sütemény recept, ami cukormentes, lisztmentes, alacsony szánhidrát tartalmú, ketogén, gluténmentes és gabonamentes.
Tökéletes reggelire, vagy desszertnek, és csupán 45 perc kell az elkészítéséhez.
Hozzávalók a brownie réteghez:
- 4 tojás
- ¼ bögre vaj
- ½ bögre vanília kivonat
- 1 tk sztíviás csokoládészirup
- ½ bögre édesítetlen kakaópor
- 1 tk instant espresso
- ¾ bögre édesítőszer
- ½ tk sütőpor
- ¼ tk só
- ½ bögre cukormentes csokoládé csipsz
Hozzávalók a sajttorta réteghez:
- 250 g krémsajt
- 1 tojás
- ¼ bögre édesítőszer
- ½ tk vanília kivonat
- ½ tk vaníliás folyékony sztívia
- reszelt étcsokoládé díszítéshez (opcionális)
Tudj meg többet a zöld tea hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra.
- Robotgéppel keverd jól össze a tojást, a vajat, a vanília kivonatot, a csokoládé szirupot és a kakaóport, míg sima állagú nem lesz.
- Egy másik tálban keverd össze a maradék öt száraz összetevőt.
- Öntsd a száraz keveréket a robotgépbe, majd keverd el.
- Óvatosan keverd hozzá a csokoládé csipszet.
- Kenj ki egy négyzet alakú kisebb sütőtálat vajjal.
- A tészta felét öntsd a sütőtálba, a másik felét tedd félre.
- Kézi keverővel keverd össze a sajttorta hozzávalóit.
- Öntsd a sajttorta felét a tálba a brownie rétegre.
- Öntsd a fennmaradó brownie tésztát a sajttorta réteg tetejére.
- Végül rétegezd a tetejére a sajttorta krém másik felét.
- Ízlés szerint díszítheted reszelt csokoládéval.
- 30-35 percig süsd, fogpiszkáló próbával teszteld.
- Hagyd hűlni 15-20 percig a felszeletelés előtt.
Jó étvágyat!
Forrás: Sugar-Free Mum