Egy szuper egészséges sütemény recept, ami cukormentes, lisztmentes, alacsony szánhidrát tartalmú, ketogén, gluténmentes és gabonamentes.

Tökéletes reggelire, vagy desszertnek, és csupán 45 perc kell az elkészítéséhez.

Hozzávalók a brownie réteghez:

  • 4 tojás
  • ¼ bögre vaj
  • ½ bögre vanília kivonat
  • 1 tk sztíviás csokoládészirup
  • ½ bögre édesítetlen kakaópor
  • 1 tk instant espresso
  • ¾ bögre édesítőszer
  • ½ tk sütőpor
  • ¼ tk só
  • ½ bögre cukormentes csokoládé csipsz

Hozzávalók a sajttorta réteghez:

  • 250 g krémsajt
  • 1 tojás
  • ¼ bögre édesítőszer
  • ½ tk vanília kivonat
  • ½ tk vaníliás folyékony sztívia
  • reszelt étcsokoládé díszítéshez (opcionális)

Tudj meg többet a zöld tea hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra.
  2. Robotgéppel keverd jól össze a tojást, a vajat, a vanília kivonatot, a csokoládé szirupot és a kakaóport, míg sima állagú nem lesz.
  3. Egy másik tálban keverd össze a maradék öt száraz összetevőt.
  4. Öntsd a száraz keveréket a robotgépbe, majd keverd el.
  5. Óvatosan keverd hozzá a csokoládé csipszet.
  6. Kenj ki egy négyzet alakú kisebb sütőtálat vajjal.
  7. A tészta felét öntsd a sütőtálba, a másik felét tedd félre.
  8. Kézi keverővel keverd össze a sajttorta hozzávalóit.
  9. Öntsd a sajttorta felét a tálba a brownie rétegre.
  10. Öntsd a fennmaradó brownie tésztát a sajttorta réteg tetejére.
  11. Végül rétegezd a tetejére a sajttorta krém másik felét.
  12. Ízlés szerint díszítheted reszelt csokoládéval.
  13. 30-35 percig süsd, fogpiszkáló próbával teszteld.
  14. Hagyd hűlni 15-20 percig a felszeletelés előtt.

Jó étvágyat!

vízmegoldás vízszűrő készülék

Forrás: Sugar-Free Mum

    Iratkozz fel a hírlevelünkre!

    You Might Also Like