Készíts cukormentes sütőtökös pitét alacsony szénhidráttartalommal! A süti alapja egy gluténmentes réteg, amin finoman fűszerezett tejtermékmentes sütőtökös krém van.
Élvezd a klasszikus amerikai édességet egészséges formában!
Hozzávalók a tésztához:
- 150 g mandula liszt vagy őrölt mandula
- 70 g kókuszreszelék
- 1 tojást
- 1 tk. fahéj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 425 g sütőtök püré
- 160 ml kókuszkrém
- 3 tojást
- 75 g édesítőszer
- 2 tk. sütőtök fűszer
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. vanília kivonat
Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius fokra.
2. Bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.
3. Aprítógépben keverd össze az összes hozzávalót, ami a tésztához kell. Addig keverd, míg a kókuszreszelék elkezdi kiengedni a kókuszzsírt és masszává áll össze.
4. Nyomkodd bele a tésztát a tortaforma aljába
5. Kézi mixerrel vagy aprítógépben keverd össze a sütőtök pürét, a kókuszkrémet, az édesítőszert, a vaníliát, a fűszerkeveréket és a fahéjat.
6. Add hozzá a tojást és keverd tovább.
7. Terítsd szét a krémet a tortaformában a tésztán.
8. Tedd sütőbe, és süsd 30 percig.
9. 30 perc után vedd ki, majd takard le alufóliával a szélét körben, hogy a tészta ne égjen meg, majd tedd vissza újabb 30 percre.
10. Ha megsült hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Tálald kókuszhabbal.
Jó étvágyat!
Forrás: SUGAR FREE LONDONER