Készíts cukormentes sütőtökös pitét alacsony szénhidráttartalommal! A süti alapja egy gluténmentes réteg, amin finoman fűszerezett tejtermékmentes sütőtökös krém van.

Élvezd a klasszikus amerikai édességet egészséges formában!

Hozzávalók a tésztához:

  • 150 g mandula liszt vagy őrölt mandula
  • 70 g kókuszreszelék
  • 1 tojást
  • 1 tk. fahéj

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 425 g sütőtök püré
  • 160 ml kókuszkrém
  • 3 tojást
  • 75 g édesítőszer
  • 2 tk. sütőtök fűszer
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. vanília kivonat

Tudj meg többet a kókuszolaj hatásáról a Kókuszolaj és zöld tea, a két nagy egészségtitok című ingyenes e-könyvünkből. Kattints a linkre és töltsd le!

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius fokra.

2. Bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.

3. Aprítógépben keverd össze az összes hozzávalót, ami a tésztához kell. Addig keverd, míg a kókuszreszelék elkezdi kiengedni a kókuszzsírt és masszává áll össze.

sutotokos pite

4. Nyomkodd bele a tésztát a tortaforma aljába

sutotokos pite

5. Kézi mixerrel vagy aprítógépben keverd össze a sütőtök pürét, a kókuszkrémet, az édesítőszert, a vaníliát, a fűszerkeveréket és a fahéjat.

sutotokos pite

6. Add hozzá a tojást és keverd tovább.

sutotokos pite

7. Terítsd szét a krémet a tortaformában a tésztán.

sutotokos pite

8. Tedd sütőbe, és süsd 30 percig.

9. 30 perc után vedd ki, majd takard le alufóliával a szélét körben, hogy a tészta ne égjen meg, majd tedd vissza újabb 30 percre.

sutotokos pite

10. Ha megsült hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Tálald kókuszhabbal.

Jó étvágyat!

Forrás: SUGAR FREE LONDONER

vízmegoldás vízszűrő készülék

    Iratkozz fel a hírlevelünkre!

    You Might Also Like