Helyettesítsd a lasagne tésztát vékonyra szeletelt cukkinivel, és egy finom, alacsony szénhidráttartalmú (gluténmentes) lasagne-t fogsz kapni, ami tele van zöldségekkel, és egyáltalán nem is fog hiányozni a tészta!

Ez a recept 8 adag elkészítésére elegendő.

Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált marhahús
  • 1-2 teáskanál só
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • Fél fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, darálva
  • 1 bögre paradicsompüré
  • 2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
  • fekete bors, ízlés szerint
  • 3 közepes cukkini, hosszában vékony csíkokra szeletelve
  • 1 bögre sovány túró
  • 1/4 bögre reszelt parmezán
  • 1 nagy tojás
  • 4 bögre reszelt mozarella sajt

Elkészítés:

  1.  Egy közepes serpenyőben pirítsd le a húst és ízesítsd sóval, majd szedd át egy másik edénybe.
  2. A serpenyőben pirítsd meg fokhagymát és hagymát kb. 2 percig olívaolajon. Tedd vissza a húst a serpenyőbe, add hozzá a paradicsomot, a bazsalikomot, valamennyi sót és borsot. Párold tovább alacsony lángon, legalább 30–40 percig lefedve.
  3. Közben sózd meg a már felszeletelt cukkinit, majd tedd félre 10 percre. Ezután a kiengedett vizet itasd fel egy papírtörlővel a szeletekről.
  4. Grillrácson enyhén süsd barnára a szeletek mindkét oldalát, majd tedd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges nedvességet
  5. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra
  6. Egy közepes tálban keverd jól össze a túrót, a parmezán sajtot és a tojást
  7. Egy kb. 9×12-es sütőtálban rétegezd a húst, a cukkinit és a túrós sajtos keveréket, míg el nem fogy. Végül fedd le fóliával és süsd 30 percig, majd fólia nélkül még 20 percig. A mozzarella sajtot csak az utolsó 10 percben tedd rá, és várd meg míg szépen rápirul.

Vízmegoldás vízszűrő

Forrás: skinnytaste

    Iratkozz fel a hírlevelünkre!

    You Might Also Like