Helyettesítsd a lasagne tésztát vékonyra szeletelt cukkinivel, és egy finom, alacsony szénhidráttartalmú (gluténmentes) lasagne-t fogsz kapni, ami tele van zöldségekkel, és egyáltalán nem is fog hiányozni a tészta!
Ez a recept 8 adag elkészítésére elegendő.
Tudj meg többet az egészséges életmódról! Töltsd le Az egészséges és hosszú élet titka 10 pontban olvasmányunkat! Kattints a linkre!
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált marhahús
- 1-2 teáskanál só
- 1 teáskanál olívaolaj
- Fél fej vöröshagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, darálva
- 1 bögre paradicsompüré
- 2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
- fekete bors, ízlés szerint
- 3 közepes cukkini, hosszában vékony csíkokra szeletelve
- 1 bögre sovány túró
- 1/4 bögre reszelt parmezán
- 1 nagy tojás
- 4 bögre reszelt mozarella sajt
Elkészítés:
- Egy közepes serpenyőben pirítsd le a húst és ízesítsd sóval, majd szedd át egy másik edénybe.
- A serpenyőben pirítsd meg fokhagymát és hagymát kb. 2 percig olívaolajon. Tedd vissza a húst a serpenyőbe, add hozzá a paradicsomot, a bazsalikomot, valamennyi sót és borsot. Párold tovább alacsony lángon, legalább 30–40 percig lefedve.
- Közben sózd meg a már felszeletelt cukkinit, majd tedd félre 10 percre. Ezután a kiengedett vizet itasd fel egy papírtörlővel a szeletekről.
- Grillrácson enyhén süsd barnára a szeletek mindkét oldalát, majd tedd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges nedvességet
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra
- Egy közepes tálban keverd jól össze a túrót, a parmezán sajtot és a tojást
- Egy kb. 9×12-es sütőtálban rétegezd a húst, a cukkinit és a túrós sajtos keveréket, míg el nem fogy. Végül fedd le fóliával és süsd 30 percig, majd fólia nélkül még 20 percig. A mozzarella sajtot csak az utolsó 10 percben tedd rá, és várd meg míg szépen rápirul.
Forrás: skinnytaste